ertnews.gr

Γ.Σ του ΟΗΕ: Υπέρμαχος του διαλόγου και εκπρόσωπος του πολιτικού ισλάμ επιδιώκει να εμφανιστεί ο πρόεδρος Ερντογάν (video)

20/09 09:50
Γ.Σ του ΟΗΕ: Υπέρμαχος του διαλόγου και εκπρόσωπος του πολιτικού ισλάμ επιδιώκει να εμφανιστεί ο πρόεδρος Ερντογάν (video)

(AP Photo/Craig Ruttle)

Το μήνυμα μιας αναβαπτισμένης μουσουλμανικής Τουρκίας που μπορεί να διευθετήσει δύσκολα προβλήματα, όπως αυτό του Αφγανιστάν, μεταφέρει όπως όλα δείχνουν στη Γ.Σ του ΟΗΕ ο πρόεδρος Ερντογάν . Το στίγμα αυτό έδωσε ο ίδιος, ευρισκόμενος στην Ν. Υόρκη, κατά την εκφώνηση της πρώτης ομιλίας του.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου, ο κ. Ερντογάν στο θέμα του μεταναστευτικού αναμένεται ότι θα τονίσει ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί άλλους μετανάστες , με αποδέκτες του μηνύματος την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι αναλυτές δεν περιμένουν  κάτι το εντυπωσιακό στις σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ αφού δεν υπάρχει συνάντηση  του Τούρκου πρόεδρου  με τον πρόεδρο Μπάιντεν, παρα μόνο αυτή μεταξύ του κ Μπλίκεν με τον ομόλογο του κ Τσαβούσογλου που βρίσκεται στην Ν. Υόρκη μαζί με τον κ. Καλίν .

Στις σημαντικές επαφές που θα έχει ο κ.Ερντογάν ξεχωρίζει αυτή με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Η αυξανόμενη ανησυχία απ’ όλους – xαρακτηριστικό παράδειγμα η EUMRD9 – απέναντι στην Τουρκία, οδηγεί τον πρόεδρο Ερντογάν σε προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δίνοντας την εικόνα  ότι η χώρα του είναι πάντα πρόθυμη να συνεργαστεί και να συναντήσει ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο τους  παράγοντες της Ελλάδας.  Επικοινωνιακό τέχνασμα  το χαρακτήρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κωσταντίνος Λάβδας.

Εξήγησε ότι αφ’ ενός, δεν υπάρχει  κάποια προγραμματισμένη συνάντηση Ερντογάν -Μητσοτάκη,  όπως εξήγγειλε  ο Τούρκος πρόεδρος, και αφ’ εταίρου τις ημέρες που έγινε η δήλωση είδαμε προκλήσεις  που έφταναν στα όρια των 6 μιλίων απ’ την Κρήτη.

Ως τόσο πρόσθεσε  ο κ. Λάβδας, η Τουρκία αισθάνεται αναβαθμισμένη λόγω των γεγονότων στο Αφγανιστάν  και μεσοπρόθεσμα  θα εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι σε θέση να διαδραματίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο.  Ο καθγητής, εκτίμησε ότι οι εβδομάδες και μήνες μπρος τα μας θα είναι δύσκολοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version