Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Αϊλάν από κάτοικους της Γάζας

Φόρο τιμής απέτισαν κάτοικοι της Γάζας στον αδικοχαμένο τρίχονο Αϊλάν Κούρντι από τη Συρία, που άφησε την τελευταία του πνοή στα παγωμένα νερά ανοιχτά της Αλικαρνασσού. Φιλοτέχνησαν ένα γλυπτό μήκους πολλών μέτρων, το οποίο αναπαριστά την εικόνα της σορού του Αϊλάν όπως κειτόταν νεκρός σε μια ακτή της Τουρκίας, φορώντας τη μπλε του βερμούδα και το κόκκινο μπλουζάκι του.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους αυτής της περιοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη: σε κοντινή απόσταση 4 παιδιά από τη Γάζα έχασαν την ζωή τους από έναν ισραηλινό πύραυλο ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014, υπενθύμισε μια νεαρή κάτοικος, η Άρουα Αρμπιτζάν.

«Όταν είδα αυτό το άγαλμα που αναπαριστά τον Αϊλάν Κούρντι, το παιδί που πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη Συρία, αισθάνθηκα βαθειά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση» υπογράμμισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό μου θύμισε τα παιδιά της οικογένειας Μπακρ που σκοτώθηκαν στην παραλία της Γάζας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου» (με το Ισραήλ), συνέχισε να λέει συγκινημένη.

Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι, ηλικίας 3 ετών, πνίγηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με άλλους 11 ανθρώπους –μεταξύ αυτών ήταν ο 5χρονος αδελφός του και η μητέρα τους– όταν ναυάγησαν δύο πλοιάρια που είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία με κατεύθυνση τις ακτές της Κω.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος