Φιλοβασιλικός που ζει «σε μεσαιωνικά παίγνια ρόλων» ο άνδρας που χαστούκισε τον Μακρόν

Ο άνθρωπος που χαστούκισε την Τρίτη το απόγευμα τον Εμανουέλ Μακρόν κατά την ανάκριση, ο Damien T. δεν έδωσε εξήγηση για την πράξη του. Ούτε έκανε προκήρυξη κάποιας ιδεολογίας. Οι ανακριτικές αρχές κάνουν λόγο για ενα “ιδεολογικό συνονθύλευμα”, το οποίο δεν έχει το προφίλ ενός ακραίου Κίτρινου Γιλέκου.

Ανταπόκριση: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Πραγματοποιήθηκε εισαγγελική έρευνα στο σπίτι που ζει με τη μητέρα του. Είναι 29 ετών, “ανεπάγγελτος”, “περιθωριακός”, “είχε αλκοόλ στο αίμα” οταν συνελήφθη αμέσως μετά την ενέργεια του, το ίδιο και ο φίλος του με τον οποίο ήταν παρέα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αρχές. Μάλιστα, δικαστικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ζει «σε ενα παράλληλο κόσμο με παίγνια ρόλων και αναπαραστάσεις μαχών του Μεσαίωνα».

Οταν χαστούκισε -ή προσπάθησε να χαστουκίσει, σύμφωνα με την Προεδρία – τον Μακρόν αναφώνησε « Montjoie Saint-Denis!», η οποία είναι μεσαιωνική πολεμική ιαχή των βασιλικών και αργότερα των ακροδεξιών. Οι αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν οτι αυτός ήταν που φώναξε αυτό το (πολιτικό) σύνθημα.

Απο τα στοιχεία, πρόσκειται στα κινήματα των βασιλικών και της άκρας δεξιάς σύμφωνα με τις επιλογές του στο Instagram & YouTube. Σε περίπτωση καταδίκης, αντιμετωπίζει 3 χρόνια φυλακή και 45.000 ευρω πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες πριν, το πρωί, σε κοντινή πόλη – την Βαλένς, πραγματοποιήθηκε μια μικρή διαδήλωση, την οποία διέλυσε η αστυνομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος