Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί από επίθεση στο Παρίσι-Νεκρός ο δράστης που πρόσφατα ασπάστηκε το Ισλάμ (video)

Τέσσερις αστυνομικοί, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι. Ο άνδρας στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Ο Εμανουέλ Μακρόν, o οποίος επισκέφθηκε το σημείο για να “εκφράσει τη στήριξή του και τη συμπαράστασή τους στο σύνολο του προσωπικού”, χαρακτήρισε “πραγματική τραγωδία” τον θάνατο των τεσσάρων αστυνομικών. Στο σημείο της επίθεσης μετέβη και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο δράστης φερόταν να είχε διαφωνίες με τον προϊστάμενό του. Αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε πρόσφατα ασπαστεί το Ισλάμ. Στην αρχή αναζητούσαν μια προσωπική διένεξη πίσω από το φονικό. Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ανέβαλε τις επισκέψεις του σε Άγκυρα και Αθήνα προκειμένου να βρεθεί στο σημείο της επίθεσης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ανακοινώνουμε με λύπη τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Τρεις αστυνομικοί και ένα διοικητικό στέλεχος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ο φερόμενος δράστης είναι ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών».

Ο δράστης «δεν είχε ποτέ εκδηλώσει δυσκολίες στη συμπεριφορά του» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του σε Τουρκία και Ελλάδα, όπου επρόκειτο να μεταβεί αργότερα το βράδυ.

Από την πλευρά του, ο Ζαν Μαρκ Μπαιγιέ, ηγετικό στέλεχος της συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών, περιέγραψε το περιστατικό ως εγκληματική ενέργεια κι όχι τρομοκρατική.

«Ήταν μια στιγμή παράνοιας» σημείωσε στο BFM TV.

Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών, στο τμήμα πληροφορικής, κι αντιμετώπιζε κάποιου είδους αναπηρία.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον κ. Καστανέρ έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εκφράζοντας τη συμπαράστασή του.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος