Νεκρός Ρώσος διπλωμάτης έξω από τη ρωσική πρεσβεία του Βερολίνου – Άγνωστες οι συνθήκες θανάτου

Ένας 35χρονος Ρώσος διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός μπροστά στην ρωσική Πρεσβεία στο Βερολίνο. Οι συνθήκες θανάτου παραμένουν άγνωστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Spiegel» το πτώμα του διπλωμάτη εντόπισαν στις 19 Οκτωβρίου, στις 7.20 το πρώί άνδρες φύλαξης της Πρεσβείας στον πεζόδρομο της Πρεσβείας, οι πρώτες βοήθειες από μέλη σωστικού συνεργείου έμειναν χωρίς αποτέλεσμα.

Εικάζεται ότι ο διπλωμάτης έπεσε στον πεζόδρομο από όροφο του κτηρίου της Πρεσβείας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου. Ο 35χρονος υπηρετούσε από το καλοκαίρι του 2019 ως γραμματέας Β΄ της ρωσικής πρεσβείας. Για τις γερμανικές αρχές ασφαλείας ωστόσο ήταν πράκτορας της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB. Επιπρόσθετα ήταν συγγενής υψηλόβαθμου στελέχους της FSB, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στη συγκεκριμένη υπηρεσία FSB αποδίδεται η δολοφονία ενός Γεωργιανού εξόριστου το 2019 στο πάρκο Tiergagten στο κέντρο του Βερολίνου, καθώς και η επίθεση κατά του ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι το καλοκαίρι του 2020.

Η ρωσική Πρεσβεία κάνει λόγο για «τραγικό δυστύχημα», χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες και, σύμφωνα με το Spiegel, το πτώμα του διπλωμάτη έχει μεταφερθεί ήδη στη Ρωσία.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος