Με ταλαιπωρία τα ταξίδια για τους Βρετανούς

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι τα καλοκαιρινά ταξίδια θα γίνονται με «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» ενώ παραμένει διστακτικός σε σχέση με την προοπτική των ελευθεριών για τους πλήρως εμβολιασμένους προσβλέποντας να προχωρήσει στην καθολική άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου .

Οι υπουργοί της επιτροπής Covid του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη για να εξετάσουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εμβολιασμού και εάν θα επεκτείνουν την πράσινη λίστα χωρίς καραντίνα καθώς τα δεδομένα από την εφαρμογή ιχνηλάτησης NHS Test and Trace αποκάλυψαν ότι μόνο ένα στα 200 άτομα που επέστρεψαν από τις πορτοκαλί χώρες ήταν θετικοί στον κορονοϊό.

Ωστόσο σήμερα περισσότερες από 400 από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές και τουριστικές εταιρείες του κόσμου θα δημοσιεύσουν μια ανοιχτή επιστολή στον κ. Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι η Βρετανία θα καταγράψει απώλεια 639 εκατομμυρίων £ τον Ιούλιο, εάν δεν ανοίξει ξανά τα ταξίδια στο εξωτερικό. Μια ανάλυση έδειξε επίσης ότι η πράσινη λίστα θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλες 14 χώρες και προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, των Βαλεαρίδων, της Ιταλίας, της Κροατίας και των Μπαρμπάντος, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούσε τα ίδια κριτήρια κινδύνου για την υγεία με την ΕΕ, η οποία ήδη ανοίγει ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι οι περιπτώσεις παραλλαγής δέλτα, οι νοσηλείες και οι εισαγωγές σε εντατική θεραπεία εξακολουθούν να αυξάνονται-χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 10.000 κρούσματα, 37% περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα- που σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να είναι «προσεκτική» καθώς νέα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το στέλεχος των μεταλλαγμένων κυριαρχεί πλέον σε περισσότερες από 300 περιοχές στην Αγγλία γι’ αυτό αρνήθηκε να αποκλείσει μελλοντικά λοκντάουν και προειδοποίησε ότι το έθνος πρέπει να «οχυρωθεί» για έναν «σκληρό χειμώνα».

Ο πρωθυπουργός καθυστέρησε την «ημέρα της ελευθερίας» κατά τέσσερις εβδομάδες έως τις 19 Ιουλίου, αλλά θα διενεργηθεί επανεξέταση δύο εβδομάδων στις 5 Ιουλίου για να δει αν η επιστροφή στην φυσιολογική καθημερινότητα μπορεί να προχωρήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος