Η Πρόεδρος Κομισιόν προσκάλεσε τον Τζο Μπάιντεν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία

Tην ικανοποίησή της για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με ανακοίνωσή της.«Ως σύμβολο αυτής της νέας αρχής, ο Πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ συμφωνήσαμε να αναστείλουμε όλους τους δασμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο των διαφορών της Airbus-Boeing» για διάστημα τεσσάρων μηνών για αρχή ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι συζήτησαν τις πολλές προκλήσεις που η ΕΕ και οι ΗΠΑ μοιράζονται ως σύμμαχοι.

«Πρώτον, η πανδημία COVID-19 και τα εμβόλια. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι και οι δύο σημαντικοί παραγωγοί εμβολίων και έχουμε έντονο ενδιαφέρον να συνεργαστούμε, για την καλή λειτουργία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού.

Για να προετοιμάσουμε καλύτερα τον κόσμο για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών και να βελτιώσουμε την ασφάλεια της υγείας παγκοσμίως, προσκάλεσα τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία στη Ρώμη στις 21 Μαΐου» σημείωσε η κ. Φον Ντερ Λάιεν.

«Στη συνέχεια συζητήσαμε τη συνεργασία μας για τη δράση για το κλίμα και την κοινή μας ευθύνη για την προστασία του πλανήτη. Ευχαρίστησα θερμά τον Πρόεδρο Μπάιντεν που επανήλθε στη Συμφωνία του Παρισιού» συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι μίλησαν
Και για το μέλλον της οικονομικής σχέσης ΕΕ-ΗΠΑ.

«Πρότεινα μια νέα συνεργασία βασισμένη στις κοινές αξίες και αρχές μας» τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Δέσμευση Μπάιντεν για ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ – ΕΕ

Την δέσμευσή του να ενισχύσει εκ νέου τις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξή του στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αναφέρθηκε στις κοινές αξίες και στην μακροχρόνια εμπορική και επενδυτική σχέση ΗΠΑ-ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να αναστείλουν για 4 μήνες τους δασμούς που σχετίζονται με εξαρτήματα αεροσκαφών και να συνεχίσουν να εργάζονται στενά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής. Τέλος συμφώνησαν στην συνέχιση της συνεργασίας και του συντονισμού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Λευκορωσία, η Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια.
Πηγή: ΕΡΤ / Ανταποκρίσεις: Ειρήνη Ζαρκαδούλα (Βρυξέλλες), Λένα Αργύρη (Ουάσιγκτον)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος