Χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι Βρετανοί στις πορτοκαλί χώρες

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Αναστασία Καντζάβελου

Η Τζέσι Νόρμαν, υφυπουργός οικονομικών, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Telegraph και δήλωσε στο Sky News ότι «η κυβέρνηση προχωρά προσεκτικά και προοδευτικά προς τη σωστή κατεύθυνση, οπότε δεν θα απέκλεια τίποτα σε αυτό το σημείο. Η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις επιλογές.  Δεν θέλουμε να μείνουμε πίσω από άλλες χώρες που υιοθετούν μια προσέγγιση σε σχέση με τους πλήρεις εμβολιασμένους, εάν μπορεί να γίνει με ασφάλεια».

Ελεύθεροι, χωρίς καραντίνα θα μπορούν να ταξιδεύουν στις πορτοκαλί χώρες της Ευρώπης οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί τουρίστες εκτιμά η εφημερίδα Telegraph. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται, ο Ματ Χάνκοκ ο υπουργός υγείας που έχει υποστηρίξει τους σκληρούς περιορισμούς της κυβέρνησης «είναι ανοικτός» σε μια τέτοια αλλαγή ενώ επισημαίνεται ότι αυτή θα είναι, ενδεχομένως όχι άμεσα, η φυσιολογική κατάληξη για το πως θα κινηθεί η τουριστική βιομηχανία.

Επιπλέον στο άρθρο της εφημερίδας, τονίζεται ότι ο πρωθυπουργός δέχεται έντονες επικρίσεις και αντιδράσεις από τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος μετά την απόφαση του να μεταθέσει για έναν μήνα την καθολική άρση των περιορισμών με 49 εξ αυτών να καταψηφίσουν την αντίστοιχη πρόταση για παράταση των μέτρων.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε τους υπουργούς ότι εφάρμοσαν ένα χαοτικό σύστημα διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών. Παραπονέθηκε: «Παραμένουμε πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη στις αποφάσεις μας να ανοίξουμε… Είναι ακατανόητο ότι μία από τις πιο βαριά εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο είναι αυτή που είναι πιο απρόθυμη να δώσει στους πολίτες της τις ελευθερίες που πρέπει να υποστηρίξουν οι εμβολιασμοί».

Ο Κρις Γρέιλινγκ, πρώην γραμματέας μεταφορών των Τόρις δήλωσε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα κοστίσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αφήσουν τον κλάδο των αερομεταφορών «αποδεκατισμένο για το μέλλον» ενώ ο πρώην υπουργός Υγείας Στίβεν Χάμοντ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε τα δεδομένα και έκανε «παράλογες» επιλογές σχετικά με τις πράσινες, πορτοκαλί και τις κόκκινες λίστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος