Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου (video)

Ανταπόκριση – Κύπρος: Μανιάνα Καλογεράκη 

Ένα όνειρο ζωής για χιλιάδες Κυπρίους θα γίνει πραγματικότητα αφού μετά από πολλές δεκαετίες θα λειτουργήσει ξανά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου θαλάσσιου μεταφορέα, ο οποίος θα εκτελεί τη μεταφορά επιβατών μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται σε εξέλιξη και η προθεσμία υποψηφιοτήτων λήγει στις 29 Ιανουαρίου του 2021.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε ότι: “Το δρομολόγιο θα παρέχει την δυνατότητα ενδιάμεσης στάσης που όπως όλα δείχνουν θα είναι είτε στην Ρόδο είτε στην Κρήτη. Μέγιστο ποσό κομίστρου ορίστηκε αυτό της τάξης των 50 ευρώ για μονή διαδρομή , 80 ευρώ μετ επιστροφής σε αεροπορική θέση και €120 το άτομο σε απλή μονή καμπίνα για διαδρομή μετ’ επιστροφής. Για τα συνοδευόμενα οχήματα και τις μοτοσυκλέτες τα μέγιστα ποσά έχουν καθοριστεί στα €150 και €100 αντίστοιχα για διαδρομή μετ’ επιστροφής. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται περίπου στις 24 ώρες”.

Η άριστη συνεργασία του υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου με το υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής της Ελλάδας θα δώσει σάρκα και οστά σε ένα έργο που αποτελεί στόχο και προσδοκία ετών. Μάλιστα ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης απευθύνει μέσω της ΕΡΤ πρόταση πρόσκληση στον υπουργό Ναυτιλίας της Ελλάδας Γιάννη Πλακιωτάκη, να κάνουν μαζί το δρομολόγιο.

Η αξία του Διαγωνισμού ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια για 36 μήνες, με μέγιστο ύψος της Κρατικής Επιδότησης τα 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για την επιλογή του μεταφορέα θα ληφθούν υπόψη η τιμή και ποιοτικά κριτήρια. Το πλοίο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες απαιτήσεις σε σχέση με την ασφάλεια, ενώ θα πρέπει να διαθέτει υποδομή φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς κατοικίδιων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος