Ερντογάν-Πούτιν: Τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων για το Μεσανατολικό (video)

Ανταπόκριση-Κωνσταντινούπουλη: Αριάνα Φερεντίνου

Τηλεφωνική συνομιλία, για τη νέα κρίση στο Μεσανατολικό είχαν νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Άγκυρα κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες της και τη ρητορική της κατά του Ισραήλ, προβάλλοντας τον εαυτό της ως η χώρα που θα υπερασπιστεί το Ισλάμ. Χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις οπαδών του Ερντογάν κατά του Ισραήλ, ζητώντας ακόμη και τη στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας

Ερντογάν-Πούτιν: Τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων για το Μεσανατολικό (video)

(AP Photo/Emrah Gurel)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι πρέπει να δοθεί ένα μάθημα αποτροπής στο Ισραήλ και του πρότεινε να σταλεί διεθνής δύναμη για να προστατέψει τους άμαχους Παλαιστινίους. Σε αυτό, όπως είπε, προσβλέπει στη συνεργασία της Ρωσίας με την οποία συμφωνεί για μια λύση δύο κρατών στην περιοχή Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Νωρίτερα σήμερα 12/5 μεταδόθηκε και το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα του Ερντογάν για το Μπαϊράμι – θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων – στο οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως “όποιος τρέφει μίσος για τη χώρα του, τους παραπέμπει στη συνείδηση του λαού του”

Ερντογάν-Πούτιν: Τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων για το Μεσανατολικό (video)

(Saudi Press Agency via AP)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ. Όλο το Ισλάμ περιμένει από εμάς να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος