Ερντογάν: Απειλεί με στρατιωτική επέμβαση στη Β. Συρία

Mε νέα εισβολή στη Βορειοανατολική Συρία απειλεί η Τουρκία, στοχοποιώντας τους συμμάχους των Αμερικανών, Κούρδους. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τη Λίβυα ομόλογό του, με επίκεντρο ενεργειακά και υφαλοκρηπίδα.

Έτοιμος για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, ενώ κατηγορεί ανοικτά την Ουάσιγκτον για την στρατιωτική στήριξη που  παρέχει στους Κούρδους της Συρίας.

Με τον Ερντογάν να έχει αναγάγει την πάταξη της τρομοκρατίας σε ύψιστη προτεραιότητα και στο εσωτερικό, η τουρκική εισαγγελία εξέδωσε 224 εντάλματα σύλληψης υπόπτων για σχέσεις με οργανώσεις που θεωρεί τρομοκρατικές, όπως το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο και  το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Κι ενώ η Τουρκία δέχεται πιέσεις για αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων μαχητών από τη Λιβύη, για την ενίσχυση των σχέσεων τους συζήτησαν  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με τη Λίβυα ομόλογό του.

Με το βλέμμα και στο Αφγανιστάν, όπου αποβλέπει να παίξει ρυθμιστικό ρόλο μέσω του ελέγχου του αεροδρομίου, η Τουρκία κάνει μαθήματα σεβασμού των δικαιωμάτων των γυναικών στους Ταλιμπάν.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόταν γυναίκες βουλευτές και δικαστικούς, οι οποίες απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν και φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Στο Αφγανιστάν όμως συνεχίζεται το λουτρό αίματος.  Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στην Κανταχάρ κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Το παρακλάδι της ΑΙΣΙΣ στην περιοχή έχει αναλάβει την ευθύνη για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ / Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος