Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία του Καρόλου Γ’ – Βαρυσήμαντη ομιλία στη Γερμανική Βουλή

Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί από την Τετάρτη ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος ΙΙΙ. Σε μία βαρυσήμαντη ομιλία σήμερα στη Γερμανική Βουλή τόνισε τους στενούς δεσμούς της Μεγάλης Βρετανίας με την Γερμανία και την Ευρώπη.

Η εμφάνιση και η ομιλία στο Μπούντεσταγκ ήταν το αποκορύφωμα της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του νέου βρετανού βασιλιά στη Γερμανία. Μια ομιλία με ιδιαίτερα θερμές αναφορές στη σημασία των σχέσεων της Βρετανίας με τη Γερμανία και την Ευρώπη.

Όχι μόνο στην ιστορική τους διάσταση αλλά και σήμερα που Βρετανία και Γερμανία έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.

«Η απόφαση της Γερμανίας να παράσχει στην Ουκρανία τόσο μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη είναι εξαιρετικά θαρραλέα, σημαντική και ευπρόσδεκτη» είπε ο βρετανός μονάρχης. «Η ασφάλεια της Ευρώπης απειλείται, όπως και οι δημοκρατικές μας αξίες», πρόσθεσε, καθώς επέστρεψε στην Ευρώπη ο εφιάλτης του πολέμου, αλλά η διεθνής κοινότητα δεν έμεινε αδρανής.

Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία καλούνται να παίξουν ηγετικό ρόλο και στο μέλλον στη μάχη για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και γενικότερα για την αποφασιστική αντιμετώπιση των απειλών για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

Η θερμή ομιλία του νέου βρετανού βασιλιά είχε πολλές αναφορές όχι μόνον στην ιστορική αλλά στην προσωπική σχέση του με τη Γερμανία. Τόνισε ότι θέλει την ανανέωση των στενών δεσμών φιλίας, ευχαρίστησε τους Γερμανούς για την συμπαράσταση στο πένθος για το θάνατο της μητέρας του Ελισάβετ.

Η επιλογή του Καρόλου ΙΙΙ. να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία και όχι σε κάποια χώρα της Κοινοπολιτείας, και μάλιστα πριν την επίσημη ενθρόνισή του, ερμηνεύεται ως προσπάθεια του νέου βρετανού βασιλιά να ρίξει γέφυρες με τη Γερμανία και την Ευρώπη μετά την περίοδο αποξένωσης που έφερε το Brexit και η περίοδος του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας..

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος