Eπικοινωνία Πούτιν με Μπάιντεν για την Ουκρανία – Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Πενήντα λεπτά διήρκησε η δεύτερη επικοινωνία που είχαν αυτόν τον μήνα οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών διεξήχθησαν την Πέμπτη ύστερα από αίτημα της ρωσικής πλευράς, η οποία θέλει την απάντηση της Δύσης στο αίτημα για εγγυήσεις του ΝΑΤΟ ότι δεν θα πλησιάσει κι άλλο τα σύνορά της, κάτι που η Ουάσιγκτον αρνείται να διαπραγματευτεί.

Λύση μέσω της διπλωματικής οδού ζητεί ο Τζο Μπάιντεν, καθώς οι ΗΠΑ λένε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει το επόμενο διάστημα στην Ουκρανία έχοντας έτοιμους 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, με τη Μόσχα να απαντά ότι είναι ελεύθερη να μετακινεί όπως επιθυμεί τις δυνάμεις της μέσα στο έδαφός της. Εντατικό διάλογο δηλώνει ότι επιθυμεί και το Κρεμλίνο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για συνομιλία με Πούτιν

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται: «Ο πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν, μίλησε με τον Πρόεδρο Της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση με την Ουκρανία. Κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι τους θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στη διπλωματία, ξεκινώντας στις αρχές του επόμενου έτους με τον διμερή Στρατηγικό Διάλογο για τη Σταθερότητα, στο ΝΑΤΟ μέσω του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ότι ουσιαστική πρόοδος σε αυτούς τους διαλόγους μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ένα περιβάλλον αποκλιμάκωσης και όχι κλιμάκωσης».

Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος