ertnews.gr

Επιχείρηση «Χρυσή Σφαίρα»: Ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί πιο οικονομική τελετή στέψης – Θα αλλάξει το «πρόσωπο» της μοναρχίας;

Ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος σκοπεύει να δώσει το στίγμα της βασιλείας του με την τελετή της ενθρόνισής του, η οποία θα είναι συντομότερη και λιγότερο δαπανηρή.
21/09 21:35
Επιχείρηση «Χρυσή Σφαίρα»: Ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί πιο οικονομική τελετή στέψης – Θα αλλάξει το «πρόσωπο» της μοναρχίας;

(Justin Setterfield/Pool Photo via AP)

Ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος σκοπεύει να δώσει το στίγμα της βασιλείας του με την τελετή της ενθρόνισής του, η οποία θα είναι συντομότερη και λιγότερο δαπανηρή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται πιο ορθολογιστής και από τη μητέρα του.

Ο Κάρολος επιθυμεί πιο σύντομη και λιγότερο δαπανηρή τελετή στέψης

Ο αναλυτής, Άντριαν Γιούλντριτζ, είπε πως είναι σίγουρος πως ο νέος Βασιλιάς πιστεύει ότι πρέπει να μειωθούν τα έξοδα της μοναρχίας, καθώς επίσης θεωρεί πως έχει επίγνωση της αξίας των χρημάτων που η κοινή γνώμη είναι πρόθυμη να ανεχθεί».

Η επιχείρηση «Χρυσή Σφαίρα» για την στέψη του Βασιλιά Καρόλου, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ιστορική συγκυρία είναι όμως πολύ διαφορετική: το 1953, ο βρετανικός λαός, μετά τις στερήσεις του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, «διψούσε» για μεγαλοπρέπεια. Και η βασιλική στέψη ήταν «τονωτική ένεση» για το ηθικό των Βρετανών.

Θα ενθρονιστεί με το αυτοκρατορικό στέμμα της μητέρας του

Ο χαρακτήρας του τελετουργικού, ωστόσο θα διατηρηθεί αυτούσιος – θα στεφθεί με το ίδιο μεγαλοπρεπές αυτοκρατορικό στέμμα με τη μητέρα του. Στην τελετή, θα προσκληθούν θρησκευτικοί ηγέτες διαφόρων θρησκειών, σε ένδειξη σεβασμού που τρέφει ο Κάρολος στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Πηγή: The Economist

Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη | ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version