Έμεινε 20 χρόνια φυλακή και αποφυλακίστηκε μετά την ομολογία της δολοφονίας από τον δίδυμο αδελφό του

Ένας άνδρας που καταδικάστηκε άδικα για φόνο αποφυλακίστηκε μετά από 20 χρόνια, αφού ο δίδυμος αδερφός του παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που διέπραξε το έγκλημα, γράφει η Daily Mail. 

Ο Κέβιν Ντούγκαρ, 44 ετών, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Σικάγο αυτή την εβδομάδα, εννέα χρόνια αφότου ο δίδυμος αδερφός του Καρλ Σμιθ, σε μια επιστολή που του έστειλε, ομολόγησε τη δολοφονία του 2003.

«Πρέπει να ελαφρύνω την ψυχή μου πριν με σκοτώσει», έγραψε ο Smith το 2013. «Θέλω απλώς να το εξομολογήσω και προσεύχομαι να με συγχωρέσεις».

Ο Smith υπέγραψε μάλιστα μια επίσημη δήλωση και επικοινώνησε με τους δικηγόρους του, αλλά ο δικαστής αρνήθηκε να επαναλάβει τη δίκη το 2018 επειδή ο Smith παραδέχτηκε τη δολοφονία ενώ εξέτιε ποινή 99 ετών για διάρρηξη ενός σπιτιού το 2008 όταν ένα εξάχρονο παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο Σμιθ δήλωσε ότι ο αδερφός του, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε άδικα, έφυγε από το πάρτι όπου δεν ήταν και οι δύο παρόντες όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός. Παραδέχτηκε επίσης ότι αργότερα επέστρεψε στο σπίτι, άλλαξε ρούχα και μετά συνέχισε να επισκέπτεται κλαμπ με τον αδερφό του.

Αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν είπε τίποτα στη δίκη γιατί δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα καταδικαζόταν. Αφού κατέληξε στη φυλακή, είπε ότι βρήκε τον Θεό εκεί και ένιωσε την ανάγκη να διορθώσει τα πράγματα.

Ωστόσο, ο δικαστής εκτίμησε την ομολογία του Σμιθ ως «εντελώς αναξιόπιστη» επειδή τα αδέρφια συχνά προσποιούνταν ότι ήταν ο άλλος και ότι υπήρχε «μοτίβο ψευδούς παράστασης και απάτης».

Μέχρι την όγδοη δημοτικού, τα δίδυμα ντύνονταν το ίδιο, μοιράζονταν κάλτσες, παπούτσια ακόμα και σάντουιτς, είπε η μητέρα τους το 2016 και συχνά τα θεωρούνταν «ένα άτομο».

Ο Smith είχε ακόμη και πρόβλημα να αναγνωρίσει τον εαυτό του στις φωτογραφίες που του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης του 2016.

Η μητέρα τους, Τζούντι Ντούγκαρ,  ήταν στην κατάθεση του Σμιθ και φέρεται να αναστατώθηκε πολύ όταν η εισαγγελία δεν πίστεψε τον γιο της. «Δεν θα έλεγε ψέματα για αυτό», είπε.

Η ετυμηγορία ακυρώθηκε αργότερα από το Εφετείο αφού το Κέντρο Λανθασμένων Κρίσεων άσκησε έφεση κατά της υπόθεσης και ο νέος δικαστής εκτίμησε ότι η κριτική επιτροπή θα αλλάξει σίγουρα την ετυμηγορία όταν ακούσει νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του, ο Dugar θα παραμείνει σε μεταβατικό κτίριο κατοικιών για τις πρώτες 90 ημέρες. Μετά την αποφυλάκισή του, έγινε δεκτός από την οικογένεια και τους φίλους του και τον κέρασαν με μια μερίδα φτερούγες κοτόπουλου.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος