Έκτακτο συμβούλιο των υπ. Εσωτερικών & Δικαιοσύνης της ΕΕ την Παρασκευή

Το Λουξεμβούργο, το οποίο προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, αποφάσισε σήμερα, έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης την ερχόμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την απάντηση της Ευρώπης στις επιθέσεις στο Παρίσι.

“Μετά τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού, το συμβούλιο αυτό έχει στόχο να ενισχύσει την ευρωπαϊκή απάντηση και να εξασφαλίσει τη συνέχεια και την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίσθηκαν”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται επίσης ότι, “αντιμέτωπη με τη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία, η Ευρώπη είναι ενωμένη με τη Γαλλία”.

Στο Παρίσι μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου μαζί με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. Ζαν Άσελμπορν θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ προκειμένου να συνεργαστούν και να προετοιμάσουν τις συζητήσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος