ertnews.gr

Εκτακτη βοήθεια της Κομισιόν στη Σλοβενία για τους πρόσφυγες- Προειδοποίηση Σόιμπλε για έλεγχο εξωτερικών συνόρων

22/07 20:31
Εκτακτη βοήθεια  της Κομισιόν στη Σλοβενία για τους πρόσφυγες- Προειδοποίηση Σόιμπλε για έλεγχο εξωτερικών συνόρων

Τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες αναμένονται μέχρι το 2017 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπολογίζοντας ότι η εισροή θα αυξήσει τον πληθυσμό της Ευρώπης κατά 0,4%.

Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πιέρ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι η επίδραση θα είναι θετική για την ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς το ΑΕΠ θα αυξηθεί  κατά 0,3% , το 2017.
Η μεταναστευτική ροή θα αυξήσει βραχυπρόθεσμα τις κρατικές δαπάνες και μεσοπρόθεσμα θα αυξήσει το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό, ευνοώντας την ανάπτυξη, εξήγησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενέκρινε έκτακτη βοήθεια ύψους 10,17 εκατ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσει τη Σλοβενία να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή μεταναστών, που αυξήθηκε από τις 16 Οκτωβρίου, όταν η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορα της , εκτρέποντας το ρεύμα προς τα δυτικά.

Στο μεταξύ,ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι: η Ευρώπη χρειάζεται να ανακτήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσηςΑν η Ευρώπη δεν είναι ικανή να ανακτήσει κάποιον έλεγχο επί των εξωτερικών συνόρων της, η Ευρώπη των ανοικτών συνόρων και η Συμφωνία Σένγκεν θα καταστραφούν, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή:ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version