ertnews.gr

ΕΕ: Κανονισμό για μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και πλαφόν στα υπερέσοδα εταιρειών θα ζητήσει η Κομισιόν

Τα κράτη-μέλη επιλέγουν τα μέτρα για τη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας της ανησυχίας για την ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ
12/09 21:14
ΕΕ: Κανονισμό για μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και πλαφόν στα υπερέσοδα εταιρειών θα ζητήσει η Κομισιόν

(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Σε δύο τομείς αναμένεται να εστιάζει ο κανονισμός που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητεί από τα κράτη-μέλη να λάβουν μέτρα για την μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αναφορά για υποχρεωτικό στόχο μείωσης τις ώρες αιχμής. Γίνεται αναφορά σε 3 με 4 ώρες. Παράλληλα, σύμφωνα με προσχέδιο, το οποίο είναι σε γνώση της ΕΡΤ, τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τα μέτρα. Να σημειωθεί ότι μπορεί να υπάρξουν και οικονομικά κίνητρα.

Δεύτερον, ο κανονισμός που θα προταθεί από την Κομισιόν στοχεύει και σε ένα πλαφόν στα υπερέσοδα των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με άλλες τεχνολογίες-λιγνίτη, ανανεώσιμες πηγές, πυρηνική ενέργεια. Χωρίς, το εν λόγω μέτρο να θέτει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα και την κερδοφορία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και μελλοντικών επενδυτικών αποφάσεων.

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα | ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version