Διαφορετικές απόψεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης (video)

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο την Τρίτη, με θέμα τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Συμφώνησαν μόνο στο βραχυπρόθεσμο σχέδιο για ενεργειακή εργαλειοθήκη της Κομισιόν για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά όχι στα μεσοπρόθεσμα και στα μακροπρόθεσμα μέτρα που εξετάζονται ώστε η Ε.Ε. να μην είναι ευάλωτη στις διακυμάνσεις των τιμών. Εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποστηρίζουν την αναμόρφωση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας. Για διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κρατών μελών έκανε λόγο η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Η κα. Σίμσον δήλωσε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πρότασης που έγινε από ορισμένα κράτη μέλη για την εισαγωγή του μέτρου της από κοινού προμήθειας φυσικού αερίου από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα χρειασθεί να αξιολογήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να εξετασθούν: ποιος θα πληρώσει το κόστος της προμήθειας και της αποθήκευσης του φυσικού αερίου, πώς το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στις διαφορετικές περιοχές», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η από κοινού προμήθεια φυσικού αερίου είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει η Ε.Ε. για να καταστήσει περισσότερο ανθεκτικό το ευρωπαϊκό σύστημα φυσικού αερίου.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος