E.E: 149,6 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία

Ανταπόκριση:Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Οι Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα χρηματοδότηση ύψους 149,6 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ένωσης για τη στήριξη των πιο ευάλωτων από τα περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία. Το ποσό αυτό θα χρηματοδοτήσει την επέκταση ενός από τα ανθρωπιστικά προγράμματα που στηρίζουν το βιοπορισμό των προσφύγων.

Σκοπός της τροποποίησης του προϋπολογισμού είναι να συνεχιστεί η παροχή στήριξης σε πρόσφυγες και κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία, η οποία είναι σήμερα η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων στον κόσμο. Θα επέτρεπε στην ΕΕ να συνεχίσει ένα πρόγραμμα παροχής χρηματικής βοήθειας πολλαπλών χρήσεων στους πρόσφυγες-το Δίκτυο Κοινωνικής Ασφάλειας Έκτακτης Ανάγκης (ESSN).

Το ESSN είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της ΕΕ. Παρέχει σε 1,8 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία μηνιαίες μεταφορές μετρητών για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως ενοίκιο, μεταφορά, λογαριασμοί, τρόφιμα και φάρμακα.

Το Συμβούλιο αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την επέκταση αυτού του προγράμματος ανθρωπιστικής στήριξης δεσμεύοντας τα κεφάλαια από το υπόλοιπο περιθώριο για το 2021 υπό τον τίτλο «Γειτονία και ο κόσμος» στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Αυτό το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού για το 2021 περιμένει τώρα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος