Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος σκοτώνει τρεις Ισραηλινούς με μαχαίρι

Array

Παλαιστίνιος σκότωσε τρεις Ισραηλινούς κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη την Τρίτη και χαιρετίστηκε ως ήρωας από ισλαμιστές μαχητές, ώρες πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νομοθέτες που θα επαναφέρουν τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην εξουσία επικεφαλής ενός ακροδεξιού συνασπισμού.

Η επίθεση έγινε στη βιομηχανική περιοχή του οικισμού Ariel. Οι ισραηλινές αρχές  την αποδίδουν σε άνδρα με μαχαίρι που πυροβολήθηκε αργότερα από έναν στρατιώτη. Ήταν η πιο αιματηρή για το Ισραήλ από τότε που ενίσχυσε τις επιδρομές του στη Δυτική Όχθη, τον Μάρτιο.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας περιέγραψε τον άνδρα που σκοτώθηκε στο περιστατικό στο Ariel ως 18χρονο από γειτονικό χωριό.

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι άρχισε να μαχαιρώνει ανθρώπους αφού μπήκε στη βιομηχανική ζώνη, όπου εργάζονται τόσο Ισραηλινοί όσο και Παλαιστίνιοι, και ότι χτύπησε τουλάχιστον ένα άτομο ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει με ένα αυτοκίνητο. Είχε άδεια να εργάζεται στη βιομηχανική ζώνη και δεν είχε γνωστές μαχητικές σχέσεις, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε, συμπεριλαμβανομένων ενόπλων και αμάχων, μια αύξηση της αιματοχυσίας που έχει βαθύνει τη μνησικακία για τις μακροχρόνιες διαλυμένες ελπίδες τους για κρατική υπόσταση.

Μεγάλο μέρος της προσοχής εστιάζεται στη Δυτική Όχθη, την οποία το Ισραήλ, έχει “διακοσμήσει” με εβραϊκούς οικισμούς, θεωρώντας τη γη ως ένα βιβλικό δικαίωμα και ως προπύργιο ασφάλειας.

Το κόμμα του Θρησκευτικού Σιωνισμού, με επικεφαλής τους σκληροπυρηνικούς εποίκους από τη Δυτική Όχθη, κατέλαβε την τρίτη θέση στις εκλογές του Ισραήλ της 1ης Νοεμβρίου. Είναι ο πιθανός νούμερο δύο εταίρος στην επόμενη κυβέρνηση  του συντηρητικού κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Νετανιάχου,  που ψηφίστηκε περισσότερο στις πρόσφατες εκλογές.

«Μόνο μια σιδερένια γροθιά θα τερματίσει την τρομοκρατία», έγραψε στο Twitter ο συμπρόεδρος του Θρησκευτικού Σιωνισμού Itamar Ben-Gvir σχετικά με την επίθεση στην Ariel, προσθέτοντας ότι θα απαιτήσει χαλαρότερους κανόνες ανοιχτού πυρός για τους στρατιώτες.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος