Δημοτικές εκλογές στην Ιταλία – Η κρίσιμη μάχη της Ρώμης (video)

Σήμερα ξεκινά το διήμερο του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για δημάρχους 65 πόλεων, μεταξύ των οποίων Ρώμη, Τορίνο και Τεργέστη. Πρόκειται για γεγονός μεγίστης σημασίας, εφόσον το αποτέλεσμα θα αποτελέσει πυξίδα στον πολιτικό χάρτη της Ιταλίας για την αμέσως επόμενη περίοδο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Ρώμης, όπου βρίσκονται αντιμέτωποι ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς Roberto Gualtieri, πρώην Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Conte, και ο Enrico Michetti, υποψήφιος του Δεξιού κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας”. Στον πρώτο γύρο τον εκλογών, o Michetti παρουσίασε προβάδισμα σε σχέση με τον Gualtieri, αλλά εδώ και λίγες ημέρες βγήκαν στην επιφάνεια παλαιότερες ραδιοφωνικές δηλώσεις του με αντισημιτικό και ρατσιστικό χαρακτήρα, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάντα στη Ρώμη, και μέσα σε αυτό το κλίμα, αξιοσημείωτη υπήρξε και η χθεσινή αντιφασιστική συνάντηση στην Piazza San Giovanni, η οποία διοργανώθηκε από το Συνδικάτο Εργατών CGIL ύστερα από την καταστροφή των γραφείων τους το περασμένο Σάββατο, και που συγκέντρωσε περίπου 200.000 άτομα.

Η άλλη χθεσινή διαδήλωση μεγάλου χαρακτήρα έλαβε χώρα στο Μιλάνο και πρόκειτο για μια μη εξουσιοδοτημένη από την Νομαρχία πορεία του κινήματος no pass, ουσιαστικά μια ακολουθία των προχθεσινών διαμαρτυριών. Η διαδήλωση συγκέντρωσε περίπου 15.000 άτομα και ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, σε έντονους τόνους και συνθήματα κατά του Draghi, των δημοσιογράφων και της Αστυνομίας. Γρήγορα όμως ξεκίνησαν και τα μεμονωμένα επεισόδια με αναρχικούς που είχαν ως επακόλουθο την σύγκρουση με την Αστυνομία. Η πορεία τελείωσε το βράδυ στο Piazzale Loreto με απολογισμό 2 συλληφθέντες, 9 μηνύσεις και έναν ελαφρά τραυματία.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος