ertnews.gr

Δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές υποσχέθηκε ο Πασινιάν στους οπαδούς του

01/03 19:24
Δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές υποσχέθηκε ο Πασινιάν στους οπαδούς του

ανταπόκριση από τη Ρωσία για την ΕΡΤ: Αχιλλέας Πατσούκας

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την πολιτική ένταση στην Αρμενία, η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα του εμφυλίου, ο πρωθυπουργός της χώρας που αποτελεί το κόκκινο πανί για την αντιπολίτευση, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε συγκέντρωση οπαδών του στην Πλατεία Δημοκρατίας του Ερεβάν ο πρωθυπουργός Πασινιάν πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Οκτώβριο για τη θέσπιση νέου συντάγματος. “Πρέπει να εργαστούμε για να υιοθετήσουμε ένα νέο ή έναν μεταρρυθμισμένο Σύνταγμα μέσω εθνικού δημοψηφίσματος. Αποδέχομαι την πιθανότητα μετάβασης από μια κοινοβουλευτική σε μια ημιπροεδρική μορφή διακυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας προσέθεσε ότι αυτό πρέπει να γίνει από κοινού με το κοινοβούλιο, τον πρόεδρο και τις πολιτικές δυνάμεις. Κάνοντας ένα ακόμα βήμα υποχώρησης ο Πασινιάν ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να προχωρήσει σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, εάν οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσουν σε μια συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.

Τέλος ο Πασινιάν επανέλαβε την απαίτηση του προς τον πρόεδρο της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν προκειμένου να υπογράψει την αποπομπή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, την οποία ο ίδιος έχει ζητήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version