Δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές υποσχέθηκε ο Πασινιάν στους οπαδούς του

ανταπόκριση από τη Ρωσία για την ΕΡΤ: Αχιλλέας Πατσούκας

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την πολιτική ένταση στην Αρμενία, η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα του εμφυλίου, ο πρωθυπουργός της χώρας που αποτελεί το κόκκινο πανί για την αντιπολίτευση, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε συγκέντρωση οπαδών του στην Πλατεία Δημοκρατίας του Ερεβάν ο πρωθυπουργός Πασινιάν πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Οκτώβριο για τη θέσπιση νέου συντάγματος. “Πρέπει να εργαστούμε για να υιοθετήσουμε ένα νέο ή έναν μεταρρυθμισμένο Σύνταγμα μέσω εθνικού δημοψηφίσματος. Αποδέχομαι την πιθανότητα μετάβασης από μια κοινοβουλευτική σε μια ημιπροεδρική μορφή διακυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας προσέθεσε ότι αυτό πρέπει να γίνει από κοινού με το κοινοβούλιο, τον πρόεδρο και τις πολιτικές δυνάμεις. Κάνοντας ένα ακόμα βήμα υποχώρησης ο Πασινιάν ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να προχωρήσει σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, εάν οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσουν σε μια συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.

Τέλος ο Πασινιάν επανέλαβε την απαίτηση του προς τον πρόεδρο της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν προκειμένου να υπογράψει την αποπομπή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, την οποία ο ίδιος έχει ζητήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος