ertnews.gr

Διεθνής κατακραυγή μετά τη σφαγή 1.400 δελφινιών στα Νησιά Φερόε – Εκκλήσεις για μποϊκοτάζ

16/09 20:05
Διεθνής κατακραυγή μετά τη σφαγή 1.400 δελφινιών στα Νησιά Φερόε – Εκκλήσεις για μποϊκοτάζ

Την καταδίκη παγκοσμίως φορέων, οργανώσεων και πολιτών έχει προκαλέσει η προ ημερών πρωτοφανής σφαγή δελφινιών (τουλάχιστον 1.400 στον αριθμό) στα Νησιά Φερόε, χάριν εθίμου.

Προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων εκκλήσεων για μποϊκοτάζ εξαγωγών από τα Νησιά Φερόε, προϊόντων όπως ο σολομός.

«Το να γίνει ένα τέτοιο κυνήγι το 2021 σε μια τόσο πλούσια ευρωπαϊκή νησιωτική κοινότητα μόλις 370 χιλιόμετρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ουδεμία ανάγκη, είναι εξωφρενικό», δήλωσε ο Rob Read, διευθύνων σύμβουλος της Sea Shepherd UK.

Εκιμάται ότι σε πρώτη φάση, οι κυνηγοί είχαν εκτιμήσει τον αριθμό των προς θανάτωση δελφινιών σε 200, ωστόσο στην πορεία αυξήθηκε ο αριθμός τους.

Ο Bjarni Mikkelsen, θαλάσσιος βιολόγος, μίλησε για τη μεγαλύτερη σφαγή κητωδών που έχει ποτέ καταγραφεί, αφού το προηγούμενο ρεκόρ, το 1940, αφορούσε σε 1.200 φάλαινες.

Σημειώνεται ότι το κυνήγι δελφινιών στις Νήσους Φερόε παραμένει νόμιμο, αν και απαιτείται ειδική άδεια από τις τοπικές Αρχές για την διεξαγωγή του.

Πηγή: livescience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version