Διάγγελμα Μέρκελ για τη νέα χρονιά: Η Γερμανία έχει μπροστά της μεγάλες δυσκολίες

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της σημειώνει ότι η πανδημία κορωνοϊού απαιτεί από όλους πολλά και από ορισμένους πάρα πολλά. Παρόλα αυτά μετά την έναρξη των εμβολιασμών ατενίζει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά.

«Το 2020 μας έπληξε  με κάτι το οποίο κανείς στον κόσμο δεν υπολόγιζε. Ο ιός έπληξε τους ανθρώπους στο πιο ανθρώπινο σημείο: στη στενή επαφή, στην αγκαλιά, στην κουβέντα, στη γιορτή», σημειώνει η Μέρκελ. «Αυτές τις ημέρες και εβδομάδες, δεν χωρούν ωραιοποιήσεις, είναι δύσκολοι καιροί για τη χώρα μας. Αυτό θα διαρκέσει ακόμη για κάποιο διάστημα».

«Η πανδημία κορωνοϊού ήταν και είναι μία πολιτική, κοινωνική, οικονομική πρόκληση του αιώνα. Είναι μία ιστορική κρίση, η οποία απαιτεί από όλους πολλά και από ορισμένους πάρα πολλά».

«Εδώ και μερικές ημέρες η ελπίδα έχει ένα πρόσωπο», λέει η Μέρκελ: «Είναι το πρόσωπο των πρώτων εμβολιασθέντων, των νοσοκόμων και νοσηλευτριών, του ιατρικού προσωπικού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – όχι μόνον εδώ σε μας, αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και σε πολλές άλλες. Καθημερινά γίνονται περισσότεροι, σταδιακά άλλες ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες, και στο τέλος όλοι όσοι το θέλουν. Και εγώ θα εμβολιαστώ, όταν θα έρθει η σειρά μου», λέει η Μέρκελ.

Η ελπίδα έρχεται από τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και στη Γερμανία, όπου αναπτύχθηκε το πρώτο αξιόπιστο τεστ και το πρώτο εμβόλιο στην Ευρώπη και πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Ταυτόχρονα η καγκελάριος καταδικάζει τη στάση ορισμένων «αδιόρθωτων» αρνητών της πανδημίας. «Οι θεωρίες συνομωσίας όχι μόνον είναι ψέματα και επικίνδυνες, αλλά είναι και φρικτός κυνισμός» λέει η Μέρκελ απέναντι στα θύματα της πανδημίας, τα οποία η κοινωνία δεν πρέπει να ξεχάσει,.

Η Άνγκελα Μέρκελ κλείνει με έναν προσωπικό τόνο σημειώνοντας ότι είναι το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της ως καγκελάριος της Γερμανίας. Στις εκλογές σε εννέα μήνες δεν θα είναι υποψήφια. «Ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια όλοι μας δεν αισθανθήκαμε τόσο βαριά τη χρονιά που φεύγει – και ποτέ, παρόλες τις έγνοιες, δεν ατενίσαμε με τόσες ελπίδες τη νέα χρονιά».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος