Δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες απελαύνει η Ρωσία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα απελάσει δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για τα μέτρα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ και σε σχέση με την ένταση που υπάρχει στην Ουκρανία, σύμφωνα με το RT.

Η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα στην απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ.

«Δέκα διπλωμάτες συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο, στον οποίο μας διαβίβασαν, με την παράκληση να φύγουν από τις ΗΠΑ. Θα απαντήσουμε στο μέτρο αυτό αντίστοιχα, θα προτείνουμε επίσης σε δέκα διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Ρωσία να εγκαταλείψουν την χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο διπλωματικός σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ κάλεσε στο Κρεμλίνο τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν και τον ενημέρωσε πως η χώρα του θα επιβάλει κυρώσεις – αντίποινα στη Μόσχα. Παράλληλα, δεν έδειξε πως το Κρεμλίνο είναι αντίθετο στην πρόταση Μπάιντεν για συνάντηση ανάμεσα στους δυο ηγέτες, ωστόσο – σύμφωνα με τον Γιούρι Ουσακόφ – οι ΗΠΑ πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα την πρόθεσή τους για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας, με τη Ρωσία να πορεύεται διαχρονικά με έναν εχθρό, που ακόμα και όταν αυτός δεν υπάρχει τον ανακαλύπτει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν όψει μάλιστα και των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.  Ακόμα και οι πλέον σκληροί επικριτές του, δεν θα κάνουν αντιπολίτευση πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της υπεράσπισης των Ρώσων της Ουκρανίας, ούτε θα επικροτήσει τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς αυτές δεν επιβλήθηκαν στον Πούτιν, αλλά στους Ρώσους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος