Δ. Συρία: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές της Χάμα και του Ταρτούς

Array

Δύο άμαχοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε ισραηλινές επιδρομές με στόχο τοποθεσίες κοντά στις πόλεις Χάμα και Ταρτούς στη δυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA).

Το «SANA» επικαλέστηκε στρατιωτική πηγή που είπε ότι «περίπου στις 19:15 μ.μ., η αεράμυνα μας αντιμετώπισε μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση της θάλασσας, νοτιοδυτικά του Κυβερνείου Ταρτούς. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους της επίθεσης καταρρίφθηκαν».

Το SANA επιβεβαίωσε ότι «δύο άμαχοι» τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων και  προκλήθηκαν «υλικές απώλειες και πυρκαγιές» σε ορισμένα από τα στοχευμένα σημεία.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι οι ισραηλινές επιδρομές στόχευαν τοποθεσίες πολιτοφυλακών που συνδέονται με το Ιράν.

Πρόσθεσε ότι αρκετές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν «στρατιωτικά στρατηγεία, τοποθεσίες και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών που ανήκουν στις ιρανικές πολιτοφυλακές, και όπλα και πυρομαχικά καταστράφηκαν, εν μέσω πληροφοριών για ανθρώπινες απώλειες», χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντα σύμφωνα με το παρατηρητήριο, ένας αξιωματικός της συριακής αεροπορίας θεωρήθηκε αγνοούμενος μετά τις ισραηλινές επιδρομές.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος