Covid-19: Το CDC (ΗΠΑ) αποτρέπει τα ταξίδια στην Ιταλία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

“Avoid travel to Italy – Να αποφεύγετε να ταξιδεύετε στην Ιταλία”. Το Center for Disease Control and Prevention (CDC) των ΗΠΑ αναβάθμισε την σελίδα σχετικά με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιταλία, φέρνοντας μάλιστα την χώρα στο Επίπεδο 4 “πολύ υψηλού κινδύνου” λόγω κορονοϊού, όπου κατατάσσεται και η Ελλάδα.

Οι συστάσεις στην σελίδα αναφέρουν πως “λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην Ιταλία, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο να κολλήσουν και να διαδώσουν παραλλαγές του COVID-19” και πως “οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις ή τις απαιτήσεις στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και την τήρηση της απόστασης των 6 ποδιών (περίπου 2 μέτρα) μακριά από τους άλλους”.

Η σελίδα δε διευκρινίζει πως εάν πρέπει να ταξιδέψετε στην Ιταλία, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν ταξιδέψετε” εφόσον “οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον COVID-19” και κλείνει με την γενική σύσταση “μην ταξιδεύετε διεθνώς μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως”. 

Το CDC παρακολουθεί με μέγιστη προσοχή την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης στην Ευρώπη. Αυτή την εβδομάδα, μαζί με την Ιταλία, περνούν στο Επίπεδο 4 η Γροιλανδία και οι Νήσοι Μαουρίτιους, ενώ την περασμένη εβδομάδα σειρά είχαν η Γαλλία και άλλοι 6 ταξιδιωτικοί προορισμοί.

Όπως υπενθυμίζει η Rainews, συνήθως το CDC κατατάσσει έναν προορισμό στο Επίπεδο 4 όταν έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος