Χονγκ Κονγκ: Κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου – Δεκατρείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (video)

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον ουρανοξύστη World Trade Center του Χονγκ Κονγκ, στην εμπορική συνοικία Κόσγουεϊ Μπέι. Η κατάσβεσή της ολοκληρώθηκε από τους πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί περίπου στις 10:30 ώρα Ελλάδας.

Η αστυνομία γνωστοποίησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι 13 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας απ’ αυτούς ημιλιπόθυμος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:37 το μεσημέρι, τοπική ώρα, σχεδόν ξημερώματα για την Ελλάδα, την ώρα του μεσημεριανού διαλλείματος για πολλούς εργαζόμενους.

Νωρίτερα πελάτες του εμπορικού κέντρου και εργαζόμενοι στα γραφεία βγήκαν μαζικά από το κτίριο καθώς καπνός υψωνόταν απ’ αυτό και η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία σε μεγάλες γειτονικές οδούς.

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι  παγιδεύτηκαν  στην ταράτσα του ουρανοξύστη. 

Μεταξύ των εγκλωβισμένων ήταν άνθρωποι που είχαν πάει για ψώνια ή σε κάποιο εστιατόριο του κτιρίου αυτού των 38 ορόφων, μέσα στο οποίο υπάρχουν γραφεία, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Πυροσβέστες  για να σβήσουν τη φωτιά χρησιμοποίησαν γραμμές υψηλής πίεσης νερού και  έστησαν σκάλες προκειμένου να σώσουν τους εγκλωβισμένους. Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο. Οι πυροσβέστες σήμαναν συναγερμό επιπέδου 3, ενώ κάλεσαν στην συνέχεια τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο να μην κατέβουν κάτω αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους.

Έξω από το κτίριο η κατάσταση είναι πλέον ήρεμη καθώς οι πυροσβέστες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος