Χιλή: Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού – Στα όριά τους τα νοσοκομεία

Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 κατέγραψε η Χιλή, με 7.084 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ τα νοσοκομεία της χώρας δέχονται ασφυκτική πίεση.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονταν μετά το τέλος των θερινών διακοπών (για το νότιο ημισφαίριο) και εκτινάχθηκαν το Σάββατο στα 7.084. Το προηγούμενο ρεκόρ, με 6.938 νέες μολύνσεις, είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2020.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των ασθενών έχουν απομείνει μόνο 198 διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες αυξημένης φροντίδας. Το Σαντιάγκο, η πρωτεύουσα και οικονομική «ατμομηχανή» της Χιλής βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Χιλή, μια σχετικά μικρή αλλά πλούσια χώρα των Άνδεων, είναι μεταξύ των πρωτοπόρων στους εμβολιασμούς: κατατάσσεται τρίτη, πίσω από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ό,τι αφορά τις δόσεις που έχουν χορηγηθεί στον πληθυσμό, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Ήταν η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής που ξεκίνησε να εμβολιάζει τους κατοίκους της, αφού παρέλαβε μια παρτίδα του εμβολίου της Pfizer στις 24 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι αρχές επισημαίνουν ότι οι μολύνσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, η διασπορά πιο μολυσματικών παραλλαγών του νέου κορονοϊού και η χαλάρωση των μέτρων υγιεινής, εν μέσω του επιτυχημένου προγράμματος εμβολιασμού, προκάλεσαν ένα σφοδρότερο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος