Βρετανία: Τα πρώτα μοναχικά γενέθλια της Βασίλισσας

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Σιωπηλά και ήσυχα θα περάσει τα γενέθλιά της η βασίλισσα Ελισάβετ, που σήμερα γίνεται 95 ετών, στο κάστρο του Ουίνσδορ. Λόγω της περιόδου πένθους, δεν θα υπάρξουν χαιρετισμοί όπλων στον Πύργο του Λονδίνου ούτε στο Χάιντ Παρκ, όπως συμβαίνει συνήθως στα γενέθλιά της.

“Έχοντας δίπλα της την πριγκίπισσα Άννα και την Σοφι, την Κόμισσα του Ουέσσεξ αλλά και το πιστό προσωπικό της θα είναι μια ημέρα δύσκολη για την ίδια” αναφέρουν τα βρετανικά δημοσιεύματα καθώς είναι τα πρώτα της γενέθλια χωρίς τον σύζυγό της.

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα είναι σήμερα στο πλευρό της γιαγιάς του, γιατί αναχώρησε χθες από το Λονδίνο για το Λος Άντζελες, ενώ  όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail δεν κατάφερε να έχει μια «αποτελεσματική» συνάντηση με τον πατέρα του, ο οποίος είναι βαθιά πληγωμένος εξαιτίας της συνέντευξης που τάραξε το Παλάτι. Ωστόσο η εφημερίδα Sun αναφέρει, ότι εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα δυο αδέρφια, Ουίλιαμ και Χάρι, αν και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ συνέβαλε στο να συναντηθούν και να συζητήσουν πριν από την κηδεία, όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να έρθουν πιο κοντά.

«Ο θάνατος του Φίλιππου ήρθε εν μέσω σοβαρότατων κρίσεων που πλήττουν τη βασιλική οικογένεια εδώ και δεκαετίες – ισχυρισμούς για ρατσισμό και αμέλεια από τον εγγονό της Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν» αναφέρει το Ρόιτερς. Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι όλα τα οικογενειακά θέματα μετά την κηδεία θα παραμείνουν ιδιωτικά.

Σύμφωνα πάντως με την παράδοση η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές το χρόνο. Την παράδοση αυτή ξεκίνησε το 1748 ο Γεώργιος Β’ εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Έτσι κάθε καλοκαίρι, το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου η βασίλισσα Ελισσάβετ είθισται να γιορτάζει τα «Μοναρχικά γενέθλια» με την ετήσια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος