Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Βόρεια Ισπανία

Το έκτο κύμα κορoνοϊού συνεχίζει να επεκτείνεται στην Ισπανία, με αύξηση κρουσμάτων και πίεση στα νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι «σχεδόν το 90%» του πληθυσμού άνω των 12 ετών είναι ήδη εμβολιασμένο, επισημαίνει ο Πέδρο Σάντσεθ. ‘Ηδη η Ισπανία βρίσκεται στα 290 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Οι περιοχές οι οποίες εμφανίζουν κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων είναι η Χώρα των Βάσκων και η Ναβάρρα παρότι η εικόνα στην υπόλοιπη χώρα παραμένει ήπια. Η αύξηση των κρουσμάτων ώθησε τις περιφερειακές κυβερνήσεις και ειδικότερα στα βόρεια της χώρας όπως η Ναβάρρα, η Χώρα των Βάσκων και η Αραγόν να επιβάλλουν την ένδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε εστίαση, χώρους διασκέδασης και συναυλίες. Μέτρο το οποίο υιοθέτησαν και τα Κανάρια Νησιά.

Οι ουρές συνεχίζονται στα εμβολιαστικά κέντρα για την χορήγηση της τρίτης δόσης και ως αυτή την ώρα το 70% ηλικίας άνω των 70 ετών έχει ήδη λάβει την τρίτη δόση. Για την υπουργό Υγείας Καρολίνα Ντάριας είναι πολύ σημαντικό πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων να έχει ολοκληρωθεί η χορήγηση της τρίτης δόσης και στους άνω των 60 ετών, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στις ομάδες πληθυσμού με προβλήματα υγείας.

Επίσης και οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών που ξεκινούν στις 15 Δεκεμβρίου, θεωρούνται καθοριστικοί αφού αποτελούν τις ομάδες αυτές όπου ο ιός μεταδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Εντωμεταξύ σε ότι αφορά στην πορεία του ισπανικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, βρίσκεται ήδη στην δεύτερη φάση και όπως επισημαίνει ο Κάρλες Φάμπρεγας , διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινης Υγείας της HIPRA : «Το εμβόλιο μας είναι ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, συντηρείται μεταξύ 2-8 βαθμών και προσφέρει προστασία έναντι των παραλλαγών του Covid αλλά και της Όμικρον”.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος