«Αυτή είναι η ύψιστη ώρα της Ουκρανίας» θα πει ο Μπόρις Τζόνσον στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα μιλήσει στο ουκρανικό κοινοβούλιο την Τρίτη, μέσω ζωντανής σύνδεσης βίντεο. Γίνεται έτσι ο πρώτος ηγέτης που θα μιλήσει στο Verkhovna Rada από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να χαιρετίσει την αντίσταση της Ουκρανίας ενάντια στην τυραννία ως παράδειγμα για τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον αναμένεται να πει ότι αυτή είναι η «ύψιστη ώρα» της Ουκρανίας και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «περήφανο που είναι ανάμεσα στους φίλους του».

Η βρετανική πρεσβεία ανοίγει ξανά καθώς η βρετανική διπλωματική αποστολή επιστρέφει στο Κίεβο.

Ενίσχυση στρατιωτικής βοήθειας

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει την Τρίτη ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 300 εκατομμυρίων λιρών για να υποστηρίξει την άμυνα της Ουκρανίας ενάντια στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας. Το πακέτο περιλαμβάνει εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, σύστημα ραντάρ, εξοπλισμό παρεμβολής GPS και χιλιάδες συσκευές νυχτερινής όρασης.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν το Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα σχέδια αποστολής εξελιγμένων πυραύλων ξηράς Brimstone και οχημάτων αεράμυνας STORMER στην Ουκρανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει επίσης τις επόμενες εβδομάδες συστήματα UAV βαρέων ανυψωτικών για την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης σε απομονωμένες δυνάμεις και πάνω από δώδεκα νέα εξειδικευμένα Toyota Landcruisers για να βοηθήσουν στην προστασία των πολιτών στην Ανατολική Ουκρανία και στην εκκένωση αμάχων από τις περιοχές της πρώτης γραμμής, μετά από αίτημα της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να πει:

«Όταν η χώρα μου αντιμετώπισε την απειλή εισβολής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κοινοβούλιο μας –όπως και το δικό σας– συνέχισε να συνεδριάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης και ο βρετανικός λαός έδειξε τέτοια ενότητα και αποφασιστικότητα που θυμόμαστε την εποχή του μεγαλύτερου κινδύνου μας ως την καλύτερη ώρα μας.

«Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της Ουκρανίας, ένα επικό κεφάλαιο στην εθνική σας ιστορία που θα θυμόμαστε και θα αφηγούμαστε για τις επόμενες γενιές.

«Τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα πουν ότι οι Ουκρανοί δίδαξαν στον κόσμο ότι η ωμή δύναμη ενός επιτιθέμενου δεν μετράει τίποτα ενάντια στην ηθική δύναμη ενός λαού αποφασισμένου να είναι ελεύθερος».

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος