Αυστραλία: Σαρκοφάγο βακτήριο εξαπλώνεται στη Μελβούρνη

Αυστραλία/ Ανταπόκριση Έμμα Παπαεμμανουήλ
Ένα βακτήριο που τρώει την ανθρώπινη σάρκα γνωστό ως έλκος Buruli εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε εσωτερικά προάστια, βόρεια της Μελβούρνης. Οι αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή στα προάστια Essendon, Mooney Ponds και Brunswick West και συνιστούν προσοχή για πληγές που μοιάζουν με τσίμπημα από κουνούπι, έντομο ή αράχνη.

Μπορεί να είναι ανώδυνο, μη ευαίσθητο οζίδιο ή θηλάκι. Όμως η μόλυνση του δέρματος δεν επουλώνεται και το βακτήριο αρχίζει να τρώει σταδιακά την σάρκα.
Χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, ισχυρή αντιβίωση από την αρχή, ακόμα και χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το μολυσμένο δέρμα.

Το βακτήριο είχε εντοπιστεί μέχρι στιγμής μόνο στα παράλια της Μελβούρνης με περίπου 200 κρούσματα κάθε χρόνο στην ακτή Surf Victoria και τη χερσόνησο Mornington. Η πρόσφατη ανίχνευση του βακτηρίου Buruli σε εσωτερικά προάστια της Μελβούρνης προβληματίζει γιατί είναι σε μια νέα περιοχή ενδιαφέροντος.

Το βακτήριο δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά έχει εντοπιστεί σε κόπρανα του μαρσιποφόρου νυχτόβιου posum που υπάρχει μόνο στην Αυστραλία.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος