Αυστραλία: Επίθεση εναντίον ομογενούς δημάρχου έξω από εκλογικό κέντρο

Ο ομογενής δήμαρχος του Κάμπερλαντ, Στιβ Χρήστου,  δέχτηκε σωματική επίθεση, έξω από εκλογικό κέντρο του Σίδνεϊ, κατά την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στην Νέα Νότια Ουαλία. Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε έναν 29χρονο που φέρεται να επιτέθηκε στον κ. Χρήστου. Βίντεο του περιστατικού που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τον κ. Χρήστου, με πορτοκαλί πουκάμισο, σε έντονο λεκτικό επεισόδιο και σωματικό καβγά με έναν άνδρα που φοράει λευκό πουκάμισο και γκρι σορτς.

Ο κ. Χρήστου φέρεται να δέχτηκε την επίθεση πριν παρέμβουν περαστικοί και διαλύσουν το περιστατικό. Ο 29χρονος άνδρας με τον οποίο ήρθαν σε αντιπαράθεση συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κοινή επίθεση.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χρήστου ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που ανησύχησαν για εκείνον μετά το περιστατικό. «Αναρρώνω στο σπίτι και τα πάω καλά», είπε.

«Καθώς αυτό το περιστατικό βρίσκεται υπό αστυνομική έρευνα, δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω το θέμα, ωστόσο, θα πω ότι χθες είδαμε την άσχημη πλευρά της πολιτικής».

Ο ομογενής Δήμαρχος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει το άλλο άτομο, ούτε την αιτία της επίθεσης. «Δεν ήξερα αυτό το άτομο και δεν έκανα τίποτα για να τον κοντράρω. Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για τη βία και οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται ο ένας τις απόψεις του άλλου».

«Δεν είναι αυτή η Αυστραλία που ξέρω και αγαπώ. Ανυπομονώ για τα ευρήματα της αστυνομίας», κατέληξε ο κ. Χρήστου.

Αυστραλία/Ανταπόκριση:Έμμα Παπαεμμανουήλ

Βίντεο με την επίθεση στο δημοσίευμα εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος