Αντιδράσεις σε Γαλλία και Ιταλία για τις δηλώσεις Σαρκοζί για τη μετανάστευση

Σφοδρές αντιδράσεις πυροδότησε σε Γαλλία και Ιταλία ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συνέκρινε την εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη με μία τεράστια διαρροή νερού.

Να επιδείξει «σοβαρότητα» και «αυτοέλεγχο» στις δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με τη μετανάστευση κάλεσε τον προκάτοχό του, ο νυν πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Η πολιτική ζωή αξίζει περισσότερα από αυτές τις φράσεις που στιγματίζουν και δεν ανταποκρίνονται στις περιστάσεις» επισήμανε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Την Παρασκευή, ο Σαρκοζί, επικεφαλής της συντηρητικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σε προάστιο στο βόρειο Παρίσι, ειρωνεύτηκε το σχέδιο της Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο μεταξύ των χωρών της ΕΕ και συνέκρινε την εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη με μια διαρροή νερού.

Σε «ένα σπίτι έχει σημειωθεί διαρροή σε έναν αγωγό ύδρευσης, το νερό πλημμυρίζει την κουζίνα. Ο υδραυλικός φθάνει και λέει: “έχω μία λύση. Θα κρατήσουμε τη μισή ποσότητα στην κουζίνα, θα βάλουμε ένα τέταρτο στο σαλόνι, ένα τέταρτο στην κρεβατοκάμαρα των γονέων και εάν αυτό δεν αρκεί, απομένει το δωμάτιο των παιδιών”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τον Σαρκοζί είναι η Δημοκρατία που μπάζει νερά» αντέδρασε το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατηγορώντας τον για μία «κακόγουστη παράσταση όρθιας κωμωδίας» με στόχο να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς.

Οι δηλώσεις Σαρκοζί πυροδότησαν αντιδράσεις και στο ίδιο του το κόμμα. «Τα πάντα τα κάνει εσκεμμένα. Δηλώσεις σαν κι αυτήν, έχει άλλες δέκα… Αυτή είναι η στρατηγική του» είπε ένας πρώην δεξιός υπουργός.

«Κρίμα που ήταν εκείνος που προκάλεσε τη διαρροή κάνοντας τον πόλεμο στη Λιβύη χωρίς να γνωρίζει τι να κάνει μετά τον πόλεμο. Και το αστείο του είναι ακόμα πιο κακόγουστο όταν σκεφτόμαστε την τραγωδία χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πνιγεί στα νερά της Μεσογείου» έγραψε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο υφυπουργός αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ιταλίας Σάντρο Γκότζι.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος