ertnews.gr

Άννα Κίκινα: Κάθε ημέρα στον διεθνή διαστημικό διαστημικό δεν μοιάζει με την προηγούμενη

Η Άννα Κίκινα βρίσκεται στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2022 και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της στη Γη
09/03 14:43
Άννα Κίκινα: Κάθε ημέρα στον διεθνή διαστημικό διαστημικό δεν μοιάζει με την προηγούμενη

Η μόνη γυναίκα κοσμοναύτης στο πλήρωμα του ISS (Διεθνής Διαστημικός Σταθμός) Άννα Κίκινα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) περιέγραψε στα ΜΜΕ την ζωή της στο σταθμό.  

Η κ. Κίκινα δήλωσε ότι κάθε μέρα στο ISS δεν μοιάζει με την προηγούμενη: συμβαίνουν καινούργια, ενδιαφέροντα πράγματα και αυτό της δίνει ικανοποίηση και ευχαρίστηση, μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Η κοσμοναύτης σημείωσε ότι οι συνθήκες προετοιμασίας της στη Γη για την πτήση στο διάστημα ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό όμοιες με αυτό που βιώνει στο διάστημα. Η Άννα Κίκινα βρίσκεται στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2022 και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της στη Γη

Εντωμεταξύ, στις 3 Μαρτίου η NASA ανακοίνωσε ότι το διαστημόπλοιο Crew Dragon 6 της αμερικανικής εταιρείας SpaceX έφτασε και άραξε στο ISS. Το Crew Dragon 6 μετέφερε στο σταθμό τους Αμερικανούς αστροναύτες Στίβεν Μπόουεν και Γούντι Χόμπουργκ, τον αστροναύτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σουλτάν Αλ-Νεηαντί, και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αντρέι Φεντιάγιεφ.  

Το πλήρωμα του Crew Dragon 6 θα εκτελεί έργα στο ISS στους επόμενους έξι μήνες. Ο Αντρέι Φεντιάγιεφ είναι ο δεύτερος Ρώσος κοσμοναύτης που ανέβηκε στον ISS με το Crew Dragon. Η αποστολή του πραγματοποιείται στα πλαίσια συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για τις “διασταυρωμενες διαστημικές πτήσεις” (ανταλλαγή των αστροναυτών και κοσμοναυτών). 

Πηγή: TASS 

Επιμέλεια: Γ. Γιαννακόπουλος  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version