ertnews.gr

Τραμπ για Ερντογάν: «Μόνον εμένα ακούει — Σκακιστής παγκόσμιας κλάσης»

17/08 21:25
Τραμπ για Ερντογάν: «Μόνον εμένα ακούει — Σκακιστής παγκόσμιας κλάσης»

Official White House Photo by Shealah Craighead

Τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ως παράδειγμα δύσκολου «παίκτη» στη διεθνή «σκακιέρα» ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου Fox για τις αμφιβολίες του σχετικά με τις ηγετικές ικανότητες του αντίπαλού του Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ είπε:

«Αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Αντιμετωπίζεις σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τα ξέρω όλα. Τα πάω πολύ καλά με όλους, τον Ερντογάν της Τουρκίας. Δεν μπορείς να έχεις έναν άνθρωπο που δεν ξέρει πού βρίσκεται. Δεν μπορείς να έχεις έναν άνθρωπο που φοβάται να αφήσει τη βάση του γιατί δεν μπορεί να μιλήσει πια».

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επιπλέον ότι ξένοι ηγέτες έχουν ζητήσει τη βοήθειά του επανειλλημένως για τον Τούρκο Πρόεδρο, ισχυριζόμενος πως ο Ερντογάν ακούει μόνο αυτόν.

«Οι αρχηγοί κρατών την περασμένη εβδομάδα μου τηλεφώνησαν, “θα μπορούσες να καλέσεις τον Ερντογάν;”» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Fox News. «Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Δεν μας ακούει. Είσαι ο μόνος». Και μάλιστα, όχι λόγω της θέσης του, ως ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά, όπως ισχυρίζεται ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες του απάντησαν, «Λόγω της προσωπικότητάς σου»..

Πηγή: Sputnik, Ahval, Fox News, Anadolu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version