Τραγικές οι συνέπειες της πανδημίας στις ΗΠΑ – 500.000 νεκροί

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για την ΕΡΤ: Λένα Αργύρη

Σοκαρισμένη η Αμερική, βλέπει τον αριθμό των νεκρών από κόβιντ να φτάνει το μισό εκατομμύριο, την ώρα που ο επικεφαλής λοιμοξιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι παραδέχεται ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι από τις χειρότερες σε διεθνές επίπεδο.

Στον Λευκό Οίκο σήμερα ο πρόεδρος με την σύζυγό θα τιμήσουν την μνήμη των 500.000 νεκρών σε ειδική τελετή με κεριά στην οποία θα συμμετάσχει και η αντιπρόεδρος.

Οι Αμερικανοί που έχουν νοσήσει έως σήμερα φτάνουν τα 28,1 εκατομμύρια αλλά για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας οι αριθμοί νεκρών, κρουσμάτων και διασωληνωμένων καταγράφουν μείωση, δημιουργώντας για πρώτη φορά την ελπίδα ότι ενδεχομένως η χώρα να βρίσκεται στην αρχή της εξόδου από την κρίση.

Ο κ Φάουτσι εκτιμά ότι η χώρα ίσως να μπει σε μια σχετική κανονικότητα προς το τέλος του 2021 αλλά προειδοποιεί ότι οι Αμερικανοί μάλλον θα χρειαστεί να φορούν μάσκα και το 2022. Εν τω μεταξύ εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν και οι συζητήσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 1.9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κογκρέσο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος