Στη δίνη της αστυνομικής βίας οι ΗΠΑ – Δολοφονία αστέγου από αστυνομικό (αποκαλυπτικό video)

Στη σφαίρα της αστυνομικής βίας ζουν καθημερινά οι ΗΠΑ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να τιθασεύσει το φαινόμενο. Ένα νέο αποκαλυπτικό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία άστεγου άνδρα από αστυνομικό στην Καλιφόρνια.

Ο 33χρονος Τάιρελ Γουίλσον διασχίζοντας διασταύρωση του Σαν Φρανσίσκο στις 11 Μαρτίου κατεγράφη από την κάμερα στη στολή του αστυνομικού Άντριου Χολ που υποπτεύθηκε τον άστεγο μαύρο ότι πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα.

Πέτα το μαχαίρι, είπε ο αστυνομικός και δευτερόλεπτα μετά τον πυροβόλησε και ο Γουίλσον έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Ο ίδιος λευκός αστυνομικός, διώκεται γιατί 2,5 χρόνια πριν σε καταδίωξη σκότωσε έναν άοπλο ισπανόφωνο.

Η υπόθεση θυμίζει την δραματική καταδίωξη και θανάσιμο τραυματισμό του 13χρονου Άνταμ Τολέδο στις 29 Μαρτίου σε προάστιο του Σικάγο.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ο έφηβος οπλοφορούσε

Μόλις χθες συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 20χρονο Ντάντε Ράιτ που σκότωσε μια αστυνομικός «κατά λάθος» όταν αντί για το τέιζερ έβγαλε το όπλο της και τον πυροβόλησε εξ επαφής.

Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον ακτιβιστής υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει: Οι εκπαιδευμένοι άνθρωποι δε μπερδεύουν τα όπλα με τα tasers. Οι εκπαιδευμένοι άνθρωποι δεν γονατίζουν στο λαιμό των άλλων επί 9’ και 29’’. Λέτε σε κάποιους από μας σωπάστε και μείνετε ήσυχοι και αυτό το λέτε ειρήνη αλλά η ειρήνη προϋποθέτει δικαιοσύνη. Δεν μπορείτε να μας λέτε σωπάστε και υποφέρετε.

Οι ανατριχιαστικές εικόνες της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ πέρσι το Μάιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κι όμως ανάλογα περιστατικά με θύτες λευκούς αστυνομικούς και θύματα κυρίως αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους καταγράφονται όλο και συχνότερα. Την ίδια μέρα που το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν για τον στραγγαλισμό του Φλόιντ μια αφροαμερικανή μόλις 16 ετών έπεφτε νεκρή από αστυνομικά πυρά στο Κολόμπους του Οχάιο.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπόρου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ