ertnews.gr

ΗΠΑ: Η Χέδερ Νάουερτ είναι πιθανό να διαδεχτεί τη Νίκι Χέιλι στον ΟΗΕ

17/10 12:53
ΗΠΑ: Η Χέδερ Νάουερτ είναι πιθανό να διαδεχτεί τη Νίκι Χέιλι στον ΟΗΕ

FILE -AP

Η διαδικασία επιλογής διαδόχου της απερχόμενης πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νικ Χέιλι ξεκίνησε με τον Λευκό Οίκο να μην κρύβει ότι προσόν θεωρείται οι υποψήφιοι “να γράφουν καλά στην κάμερα”, σύμφωνα με την “Politico.” Φαβορί θεωρείται ήδη η πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων στο Fox News, Χέδερ Νάουερτ, εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει αναλάβει και τα καθήκοντα του υφυπουργού Δημόσιας Διπλωματίας και Δημοσίων Υποθέσεων στο ίδιο υπουργείο.

Το ενδιαφέρον του προέδρου Τραμπ για το ενδεχόμενο ανάληψης διπλωματικών καθηκόντων από την Νάουερτ στον ΟΗΕ επιβεβαιώνουν τρεις πηγές του επιτελείου του, εκτιμώντας ότι η ίδια έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια της υπέρ της πολιτικής που εφαρμόζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Νάουαρτ έχει στενή συνεργασία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον οποίο και συνόδευσε στην χθεσινή επίσκεψή του, στην Σαουδική Αραβία.

Η ίδια διεκδικεί παράλληλα και τη θέση της υπεύθυνης Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, όταν αυτή αποχωρήσει.

Στην λίστα των υποψηφίων για τη θέση που αφήνει κενή η Νϊ Χέιλι στον ΟΗΕ, έχουν συμπεριληφθεί τα ονόματα των πρεσβευτών Κέλι Νάιτ Κραφτ, Τζέιμι ΜακΚούρτ και Ρίτσαρντ Γκρένελ, που έχουν αναλάβει διπλωματικά καθήκοντα εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ στον Καναδά, στην Γαλλία και στην Γερμανία αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version