ertnews.gr

ΗΠΑ: “Απάτη” η παραπομπή μου λέει ο Τραμπ – Την κοινή γνώμη επικαλούνται οι Δημοκρατικοί

29/09 14:07
ΗΠΑ: “Απάτη” η παραπομπή μου λέει ο Τραμπ – Την κοινή γνώμη επικαλούνται οι Δημοκρατικοί

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι έκρινε χθες Σάββατο ότι η κοινή γνώμη τάσσεται πλέον υπέρ της έρευνας που διενεργείται και ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη δημοσιοποίηση νέων πληροφοριών για τη συζήτηση που έκανε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου ο Τραμπ ζήτησε από τον τότε ακόμη νεοεκλεγέντα ουκρανό πρόεδρο να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου και πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η Πελόσι ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αρχίζει να διενεργείται έρευνα για την υπόθεση, μετά την αποκάλυψη της διαμαρτυρίας ενός “μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος”.

Οι φωνές που τάσσονταν υπέρ μιας παραπομπής του Ν. Τραμπ, δυνάμωσαν μετά την κατάθεση του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ την 24η Ιουλίου σχετικά με την έρευνά του για τον μεγιστάνα των ακινήτων και τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει την έρευνα που διενεργείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων «απάτη», διαβεβαιώνει ότι δεν έκανε τίποτε ανάρμοστο και κατηγορεί εκ νέου τους Δημοκρατικούς πως επιδίδονται σε «κυνήγι μαγισσών». Οι Δημοκρατικοί, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, θέλουν «να σας πάρουν τα όπλα σας, την υγειονομική περίθαλψή σας, την ψήφο σας, την ελευθερία σας, τους δικαστές σας», «θέλουν να σας πάρουν τα πάντα».

Από την πλευρά του ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου, υποστήριξε ότι Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί και τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να τον «καταστρέψουν» για να συγκαλύψουν τις καταγγελίες — που πάντως παραμένουν ατεκμηρίωτες — περί διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: ΗΠΑ: «Αναταράξεις» από το «Ουκρανία-gate» – Κλήτευση Μ. Πομπέο ενώπιον της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version