ertnews.gr

Αυλαία στις προκριματικές με επικράτηση Κλίντον και “εισβολή χάκερς”

15/06 14:03
Αυλαία στις προκριματικές με επικράτηση Κλίντον και “εισβολή χάκερς”

Ο μαραθώνιος των προκριματικών εκλογών έληξε για το Δημοκρατικό κόμμα με ξεκάθαρη νικήτρια την Χίλαρυ Κλίντον, αλλά και “θρίλερ εισβολής χάκερς“, όπως περιέγραψε η Εθνική Επιτροπή του κόμματος την απόπειρα ηλεκτρονικής υποκλοπής του “απόρρητου φακέλου” για τον Ντόναλντ Τραμπ που κρατούσε στα ηλεκτρονικά αρχεία του το στρατηγείο των Δημοκρατικών.

Οπως μεταδίδει και το πρακτορείο Bloomberg “ενώ ο κομματικός μηχανισμός των Δημοκρατικών προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Χίλαρυ Κλίντον με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο της Ντόναλντ Τραμπ, η Ρωσία αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση υποκλοπών από τους υπολογιστές του στρατηγείου των δημοκρατικών”. “Αποκλείω κάθε πιθανότητα η ρωσική κυβέρνηση ή άλλες υπηρεσίες να έχουν συμμετοχή στην υπόθεση” δήλωσε στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο Reuters.

Για προδοσία κατηγορεί στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, περνώντας στην αντεπίθεση μετά από τις νέες επικρίσεις που δέχτηκε από τον Λευκό Οίκο για “επικίνδυνες απόψεις“. Αφορμή για την μετωπική σύγκρουση Ομπάμα -Τραμπ στάθηκε η πρόταση του Ρεπουμλικανού υποψηφίου για την “αναστολή της υποδοχής μεταναστών από περιοχές του κόσμου που έχουν ιστορικό τρομοκρατίας“. Στον απόηχο του μακελειού στην Φλόριντα διατυπώθηκε η επίμαχη πρόταση, που σύμφωνα με αναλυτές “μπορεί να έχει νομική βάση, αλλά προσκρούει στην αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας και της ισότιμης μεταχείρισης”.

Στο μεταξύ, ο “ηττημένος” των προκριματικών του δημοκρατικού κόμματος, Μπέρνι Σάντερς δέχεται πιέσεις να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία πριν από το Συνέδριο του Ιουλίου, προκειμένου να ενισχύσει την ενότητα του κόμματος στην υποψηφιότητα Κλίντον.
Ο Σάντερς συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με την εσωκομματική του αντίπαλο Χίλαρυ Κλίντον και σύμφωνα με δημοσιεύματα έθεσε “όρους” για την παραίτηση του. Δήλωσε ότι “απαιτεί αλλαγές και στον τρόπο εκλογής των προεδρικών υποψηφίων, ώστε η επιλογή να είναι πιο αξιοκρατική, ενώ θα ζητήσει και την αντικατάσταση της ηγεσίας στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών.

ΠΗΓΗ:Bloomberg,Reuters,ΑΠΕ

Σχετική είδηση:ΗΠΑ- Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των Μουσουλμάνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version