Ακύρωση πάνω από 2.000 πτήσεων παγκοσμίως λόγω πανδημίας

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες από 2.000 πτήσεις, το ένα τέταρτο εκ των οποίων στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον που διαταράσσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware, μέχρι τις 17.40 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή, οι ακυρώσεις πτήσεων έφταναν τις 2.116. Τα 499 από αυτά τα δρομολόγια αφορούσαν τις ΗΠΑ και ήταν διεθνείς αλλά και εσωτερικές πτήσεις. Την Πέμπτη ακυρώθηκαν συνολικά 2.231 πτήσεις.

Πολλές εταιρείες επικαλέστηκαν ως αιτία των ακυρώσεων την πανδημία που έχει αποδεκατίσει τα πληρώματά τους.

Η United Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει περισσότερες από 170 πτήσεις σήμερα, δηλαδή το 9% όσων ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

«Η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον σε όλη τη χώρα αυτήν την εβδομάδα είχε άμεσες επιπτώσεις στα πληρώματα και στα πρόσωπα που διαχειρίζονται τη λειτουργία» της εταιρείας, ανέφερε η United Airlines, διαβεβαιώνοντας ότι προσπαθεί να βρει λύσεις για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της.

Η Delta Air Lines ακύρωσε 145 πτήσεις, επικαλούμενη τόσο την Όμικρον όσο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. «Τα πληρώματα εξάντλησαν όλες τις επιλογές και τους πόρους» τους για να καταλήξουν σε αυτήν την απόφαση, τόνισε.

Στην Alaska Airlines ακυρώθηκαν περισσότερες από δέκα πτήσεις επειδή τα πληρώματα ενδέχεται να εκτέθηκαν στον νέο κορονοϊό και αναγκάστηκαν να μπουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της American Automobile Association περισσότεροι από 109 εκατομμύρια Αμερικανοί (+34% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά) αναμενόταν να ταξιδέψουν φέτος για τις γιορτές, με αεροσκάφη, τρένα ή αυτοκίνητα. Όμως τα περισσότερα από αυτά τα ταξίδια είχαν προγραμματιστεί προτού εμφανιστεί η παραλλαγή Όμικρον που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να μπουν σε καραντίνα, ακόμη και αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος