Μπίλι Τζιν Κινγκ: «Αφήστε τους Ρώσους να παίξουν» – Η έκκληση της θρυλικής τενίστριας προς το Wimbledon

Array

Παρόλο που ο Ρώσος τενίστας Αντρέι Ρούμπλεφ εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο ίδιος και οι συμπατριώτες του, καθώς και τενίστες από τη Λευκορωσία, θα μπορέσουν να παίξουν φέτος στο Γουίμπλεντον, οι διοργανωτές του μεγαλύτερου τουρνουά τένις στον κόσμο, παρά τα πρόστιμα που πλήρωσαν στους ATP, WTA και ITF, δεν θα αλλάξουν την προγενέστερη απαγορευτική απόφασή τους. Για αυτό το θέμα μίλησε ένας ζωντανός θρύλος του τένις, μια γυναίκα που κέρδισε τίτλους σε μονό, διπλό ή μικτό διπλό, έως και 20 φορές στο All England Club.

Η πρώην Αμερικανίδα τενίστρια Μπίλι Τζιν Κινγκ κάλεσε τους διοργανωτές του Γουίμπλεντον να ακυρώσουν την απαγόρευση συμμετοχής για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους παίκτες. «Πρέπει να λειτουργήσετε όπως οι άλλοι διοργανωτές (τουρνουά Grand Slam).Η ζωή είναι πολύ μικρή», είπε η έξι φορές νικήτρια του Γουίμπλεντον.

Αυτό το μέτρο επιβλήθηκε πέρυσι μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία

«Νομίζω ότι πρέπει να λάβουν τα έπαθλά τους. Αφήστε τους να παίξουν, είπε και πρόσθεσε ότι όλες οι τενίστριες και τενίστες θα πρέπει να προσμετρούν βαθμούς από το Grand Slam του Λονδίνου, μετά το περσινό αντίμετρο της  Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαίρισης (ATP) και της  Ένωσης Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA).

Ως συνέπεια της απόφασης του All England Club, του επιβλήθηκε ποινή από το ATP και το WTA, οπότε δεν απονεμήθηκαν βαθμοί για τη συμμετοχή στο ανεπίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ο Νόβακ Τζόκοβιτς να μείνει χωρίς έως και 2000 βαθμούς.

Το ίδιο συνέβη και με την πρωταθλήτρια του σινγκλ Γιέλενα Ριμπάκινα οι οποία ως Ρωσίδα, εμφανίστηκε υπό τη σημαία του Καζακστάν.

Τα άλλα τρία Grand Slam, το Australian Open, το Roland Garros και το US Open, επιτρέπουν στους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες να παίξουν, αλλά με ουδέτερη ετικέτα.

Εκτός από έξι τίτλους σινγκλ στο Λονδίνο, η Μπίλι Τζιν Κινγκ κέρδισε έξι ακόμη Grand Slam τίτλους στα άλλα τρία τουρνουά. Συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των διπλών και των μικτών διπλών, κέρδισε 12 τίτλους Grand Slam. Θριάμβευσε στο Ozzy Open το 1968 σε σινγκλ και μικτό, ενώ το κύπελλο διπλού γυναικών στη Μελβούρνη είναι το μόνο από τα 12 πιθανά που δεν κέρδισε ποτέ. Έπαιξε σε δύο τελικούς, το 1965 και το 1969.

Ένα αντιπροσωπευτικό αγώνισμα στο γυναικείο τένις φέρει το όνομά της

Το φετινό Wimbledon είναι προγραμματισμένο από τις 3 έως τις 17 Ιουλίου. Δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη εάν το MEC θα αλλάξει την περσινή απόφαση και εάν δεν την αλλάξει, εάν η ATP και η WTA θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο όπως το 2022, παραμένει άγνωστο τι θα γίνει φέτος στο Wimbledon.

Πηγές: novosti.rs/c/sport/,dailymail.co.uk/sport

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος