ertnews.gr

Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Λιονταριού

22/07 20:31
Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Λιονταριού

epa04864234 An undated handout photo provided by the Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority on 28 July 2015 shows Cecil, one of Zimbabwe's most famous lions, who was reportedly shot dead by US hunter Walter Palmer, of Minneapolis, Minnesota, USA, according to reports in the UK media. Cecil was allegedly shot with a crossbow on 06 July. HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δέος που προκαλεί στους περισσότερους η εικόνα ενός λιονταριού, τόσο για την κορμοστασιά του όσο και για την όμορφη χαίτη του. Για αιώνες, τα λιοντάρια βρίσκονται στην καρδιά και στο μυαλό των ανθρώπων, ως σύμβολα της ομορφιάς, της δύναμης και της γενναιότητας. Και όμως, αυτά τα ζώα είναι ευάλωτα μπροστά στην ισχύ των ανθρώπων.

Σήμερα υπάρχουν λιγότερα από 30.000 λιοντάρια ελεύθερα στην άγρια φύση. Οι καταστροφές βιοτόπων, οι συρράξεις μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και τα φαινόμενα λαθροθηρίας είναι μόνο μερικοί από τους λόγος για τους οποίους ολοένα και μειώνεται ο πληθυσμός των λιονταριών και μάλιστα με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λιονταριού (Δευτέρα 10 Αυγούστου), η οποία καθιερώθηκε για την προστασία των λιονταριών και την ενίσχυση των οργανώσεων που τα στηρίζουν, η ιστοσελίδα mashable.com ανήρτησε φωτογραφίες λιονταριών, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με τις σχετικές οργανώσεις, καθώς και να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της πρωτότυπης αυτής παγκόσμιας ημέρας.

Πηγή: ΜMashable.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version