Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση στη Χεράτ – Τουλάχιστον 7 νεκροί, πάνω από 50 τραυματίες

Ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα, στην επαρχία Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Χεράτ, Σάγιεντ Αμπντούλ Ουαλίντ Κατάλι.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 53 πολίτες και αστυνομικοί.Δεκάδες σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές. Οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Χεράτ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, όμως οι τοπικοί αξιωματούχοι κατηγορούν τους Ταλιμπάν, οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν αφότου ανατράπηκαν στα τέλη του 2001.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, στην Ντόχα του Κατάρ, δεν έχει αποδώσει καρπούς, εν μέσω συνεχών εκκλήσεων από τη διεθνή κοινότητα για περιορισμό της βίας στη χώρα.

Η Ρωσία σχεδιάζει να οργανώσει διάσκεψη για το Αφγανιστάν στη Μόσχα στις 18 Μαρτίου και έχει προσκαλέσει πολλούς τοπικούς εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένης και της αφγανικής κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι θα δώσει νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία καθώς δεν προχωρούν οι διπλωματικές προσπάθειες της Δύσης .

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος