Α. Μέρκελ: Όποιος έχει ανάγκη προστασίας, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία

Όποιος έχει ανάγκη προστασία και προσπαθεί να διαφύγει από τον τρόμο, τους διωγμούς και τον πόλεμο, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος στην Γερμανία, επανέλαβε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι όποιος δεν έχει ανάγκη να του χορηγηθεί άσυλο πρέπει να εγκαταλείψει την Γερμανία.

«Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα οργανώσουμε αυτή την διαδικασία, θα την διαχειριστούμε και θα λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε η κ. Μέρκελ μιλώντας νωρίτερα απόψε σε κομματική συγκέντρωση στο Βούπερταλ και υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συνεργασία των διεθνών εταίρων, κάτι που απαιτεί χρόνο και ανέδειξε την ανάγκη η Γερμανία, στην δύσκολη στιγμή, να μην εγκαταλείψει αξίες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Νωρίτερα, ο Βαυαρός Πρωθυπουργός και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Βαυαρία να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να ανακόψει τη ροή των προσφύγων, ακόμη και να στείλει πρόσφυγες πίσω στην Αυστρία, παραβλέποντας ότι πρόκειται για αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η κ. Μέρκελ πάντως επανέλαβε και κατά την χθεσινή συνέντευξή της στο ARD ότι δεν θα επιβληθεί πλαφόν στην είσοδο των προσφύγων, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση προειδοποίησε ότι αν η Βαυαρία καταφύγει σε μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν αύξηση των προσφύγων στα σύνορα, θα αναγκαστεί να αντιδράσει. «Μη ρεαλιστικό» χαρακτήρισε και ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ανασυρόμενη γέφυρα, την οποία μπορούμε να σηκώσουμε», για να προσθέσει: «Να κλείσουμε τα σύνορα – κάποιος θα πρέπει να μας πει πώς υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Θα βάλουμε εκεί στρατό, με έτοιμες τις ξιφολόγχες;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος