3G «τέλος»: Πώς η κατάργηση του δικτύου επηρεάζει κάποια μοντέλα αυτοκινήτων

Μη συμβατά με τα νέας γενιάς δίκτυα θα είναι αρκετά μοντέλα αυτοκινήτων, με την κατάργηση φέτος του δικτύου 3G.

Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι το 3G δίκτυο σύντομα θα καταργηθεί, αναμένεται να επηρεαστούν τα αυτοκίνητα χιλιάδων ανθρώπων.

Οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να καταργήσουν το 3G δίκτυό τους φέτος, κι αυτό θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, για να απελευθερώσουν ζωνικό εύρος ούτως ώστε να αρχίσει η λειτουργία του 5G δικτύου.

Πάντως, στις περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν αγοράσει smartphones και tablets την τελευταία δεκαετία, οι συσκευές τους θα παραμείνουν ανεπηρέαστες από την αλλαγή, καθώς διαθέτουν δυνατότητα 4G δικτύου.

Όμως, δε συμβαίνει το ίδιο και με τα αυτοκίνητα, αφού όπως επισημαίνουν εξειδικευμένα μέσα, η κατάργηση του 3G θα επηρεάσει δεκάδες μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2010 – 2021.

Μάλιστα, μερικά από αυτά τα μοντέλα θα χάσουν δυνατότητα ανανέωσης της τοποθεσίας και των δεδομένων κίνησης κατά την πλοήγηση. Άλλα απλώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone, τις φωνητικές υπηρεσίες ή την υπηρεσία επείγουσας κλήσης.

Για την ώρα, συστήνεται τους οδηγούς συγκεκριμένων μοντέλων από τις Honda, Nissan ή Volvo, να δράσουν πριν την κατάργηση του 3G δικτύου από την AT&T, τον Φεβρουάριο.

Οι μάρκες που είναι συμβατές με τον αμερικανικό φορέα ασύρματου δικτύου Verizon (όπως η Toyota και Lexus) ίσως έχουν περισσότερο χρόνο καθώς η Verizon ανακοίνωσε πως η κατάργηση του 3G δικτύου της δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 31 Δεκεβρίου.

Η δε T-Mobile σχεδιάζει να θέσει σε αχρηστία το δικό της 3G δίκτυο μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου.

Προς στιγμήν, αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη εκδόσει οδηγίες για τα μοντέλα που θα επηρεαστούν και τις λύσεις που υπάρχουν, όμως άλλες δεν έχουν προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις για το τι θα συμβεί.

Πηγή: CNBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος